Mərci şorbası hazırlayarkən bu 4 məsləhəti nəzərə alaraq daha dadlı nəticə əldə edə bilərsiniz. Unutmayın, düzgün inqrediyentlərin hazırlanması və düzgün texnikadan istifadə şorbanızın daha dadlı olmasını təmin edəcək.

 Foodinfo.az xəbər verir ki, mərci şorbası hazırlamaq üçün bəzi vacib məqamlara diqqət yetirmək lazımdır. Şorbanın dadını artırmaq və istədiyiniz nəticəni əldə etmək üçün bunları bilmək çox məsləhətdir. Mərci şorbası hazırlayarkən bilməli olduğunuz 4 vacib ipucu:

1. Mərciməkləri əvvəlcədən isladın:

Şorba hazırlamazdan əvvəl mütləq mərcini bir müddət islatmalısınız. Bu proses mərciməklərin daha asan bişirilməsini təmin edir və şorbanın konsistensiyasını daha yaxşı əldə etməyə kömək edir. Mərciməkləri ən azı 1 saat suda islatmaq kifayətdir.

2. Tərəvəzləri düzgün hazırlayın:

Mərci şorbasının dadını artırmaq üçün tərəvəzləri düzgün hazırlamaq çox vacibdir. Soğanları xırda doğrayıb şorbaya əlavə etməlisiniz. Yerkökünü sürtgəcdən keçirərək və ya kub şəklində doğrayaraq istifadə edə bilərsiniz. Kartofları kub formasında kəsmək şorbanın tutarlılığını daha yaxşı saxlamağa kömək edəcək.

3. Ədviyyatları lazımı vaxtda əlavə edin:

Mərci şorbasının ləzzətini artırmaq üçün düzgün ədviyyatlardan istifadə və doğru vaxtda əlavə etmək çox vacibdir. Ümumiyyətlə, soğanı qovurarkən duz, istiot, çili bibəri kimi ədviyyatlar əlavə etmək şorbanın dadını artıracaq. Lakin şorbanı bişdikdən sonra zirə kimi ədviyyatları əlavə etmək daha məqsədəuyğun olardı.

4. Şorbanı blenderdən keçirin:

Mərci şorbasının konsistensiyasını daha yaxşı saxlamaq və daha yumşaq nəticə əldə etmək üçün şorbanı blenderdən keçirmək məsləhətdir. Blenderdən istifadə edərək şorbanı yaxşıca qarışdırıb istədiyiniz konsistensiyaya gətirə bilərsiniz. Bu proses şorbanın dadını artırmaqla yanaşı, vizual olaraq daha yaxşı təqdimat etməyə imkan verir.