Xərçəngin riskini azaldan 8 qida

Aşağıda adları çəkilən 8 qida vasitəsi orqanizmdə xərçəng hüceyrələrinin ölməsinə səbəb olur.

Foodinfo.az xəbər verir ki, araşdirmalar aşağıda adları çəkilən qida vasitələrinin xərçəng hüceyrələrini öldürdüyünü təsdiq edib. Mütəxəssislər bu qidaların hətta kimya terapiyasından daha güclü təsirə malik olmasını söyləyirlər. Bu qidalara aşağıdakılar aiddir:

1. Qırmızı şərab

Qırmızı şərabın tərkibində olan kompanent-resveratrol güclü antioksidant təsirə malikdir. Bu komponent üzüm giləsinin qabığında olur. Araşdırmalar resveratrolun bakteriyaları, virusları və göbələkləri öldürdüyünü sübut edib. Xərçəng hüceyrələrini öldürmək üçün gün ərzində 200-600 mkq resveratrol qəbul etmək lazımdır. 225 ml qırmızı şərabda 640 mkq resveratrol olur.

2. Sarıkök

Sarıkök insanı arıqlatmasına baxmayaraq xərçəng hüceyrələrini öldürmək qabiliyyətinə malikdir.

3-4. Qara yemişan və moruq

Bu giləmeyvələr müxtəlif cür xərçəng hüceyrələrin qarşı mübarizə apara bilmək qabiliyyətinə malikdirlər.

5. Pomidor

Hardvard Universitetində aparılan araşdırmalar zamanı ay ərzində 4 dəfədən çox pomidor sousu yeyən kişilərdə prostat vəzin xərçənginin 50% azalması müşahidə edilib.

6. Tünd şokolad

Xərçəng xəstəliyi ilə mübarizə apardıqda şirniyyatdan imtina eləmək lazımdır. Amma, tünd şokolad əhval ruhiyəni yüksəldir və bəzxassəli şiş toxumalarına qarşı mübarizə aparır.

7-8. Kofe və yaşıl çay

Kofe və yaşıl çay müxtəlif növ xərçəng hüceyrələrinin ölməsinə səbəb olur.