Toyuğun bu hissəsi xərçəng yaradır

İnkişaf etmiş ölkələrdə toyuğun tez böyüməsi üçün ona müxtəlif hormonlar vururlar. Nəticədə toyuq 20-30 günə böyüyür.
Foodinfo.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, vurulan hormonların qalığı olan zəhər isə daha çox toyuğun dərisinə yığılır.
Toyuğun dərisini qızadrıb yeyən kişilərdə prostat və bağırsaq xərçənginin, qadınlarda isə döş vəzi xərçənginin yaranma ehtimalı böyükdür.
Eləcə də mütəxəssislər broyler toyuqlarının budlarından ehtiyat etməyi tövsiyə edir.
Hormonlar vurularaq 40 günə böyüdülmüş toyuqların budlarının və dərisinin xərçəng yaratma ehtimalı çox yüksəkdir. Ona görə də toyuq budlarını və dərisini yeməkdən, ümumiyyətlə, ət məhsullarının istifadəsindən qaçmaq məsləhətdir