Hər bir ölkənin özünə məxsus səhər yeməkləri var.

Foodinfo.az “Medicina”ya istinadən xəbər verir ki, Rusiyanın Milli diyetoloqlar və Nutrisoloqlar Assosiasiyasının üzvü Marina Makişanın sözlərinə görə, dünyanın ən yaxşı 5 səhər yeməyi sağlamlığa da faydalıdır.

Peru - Seviçe, günün vaxtından asılı olmayaraq, Latın Amerikasında balıq və dəniz məhsulları yeyilir. Əhəng şirəsində marinad edilmiş və çili bibəri ilə basdırmalı müxtəlif növlərdən xırda doğranmış balıqlar turistlərin də seçimidir.

Şəhər yerlərində çiy balıq yemək təhlükəlidir. Ancaq cəhd etmək istəyirsinizsə, yalnız okean və ya dənizi seçin.

Kosta Rika - Qara lobya, düyü, salsa, ədviyyatlar, qarğıdalı tortillaları bitki yağlarının daha yaxşı mənimsənilməsi üçün paxlalılar və taxılların mükəmməl birləşməsinə nümunədir.

Türkiyə - Bal, xama, zeytun, yumurta, keçi və qoyun pendiri, süd, təzə tərəvəz. Dünyanın zəngin və zülallı səhər yeməyidir.

Finlandiya - Südlü yulaf əzməsi, təzə və ya dondurulmuş giləmeyvə və bitki zülalının udulması üçün bir az kərə yağından ibarətdir.

Koreya - Klassik Koreya səhər yeməyi hazırlamaq üçün çoxlu ərzaqlar sərf olunur. Balıq farşıtopları, düyü, kimçi - ləzzətlərin müxtəlifliyi heyrətamizdir.

Koreya səhər yeməyinin əsas üstünlüyü dəniz yosunu və dəniz məhsullarının yüngül bulyonunda şorbanın yeyilməsidir.