Oxşarı olduğu orqana müsbət təsir edən 10 qida

Aparılan araşdırmalar nəticəsində bir çox qidaların oxşarı olduğu orqanlara faydalı olduğu məlum olub. Foodinfo.az axşam.az-a istinadən həmin qidaları təqdim edir:

Zənfəcil – Mədə

Ürəkbulanması və mədə ağrılarında zəncəfilin müsbət təsiri var.

Üzüm – Ağciyər

Ağciyərlərin içində yerləşən alveollar kapiliyarlardakı karbon qazını alıb, və kapiliyarlara içlərindəki oksigeni verir. Üzüm də alveollara faydalı təsir göstərərək, ağciyər xərçənginin qarşısını alır.

Qramafonçiçək batat (şirin kartof) – Mədəaltı vəzi (pankreas)

Şirin kartof, pankreas xərçənginin böyüməsinin qarşısını alan B6 vitamini ilə zəngindir.

Göbələk – Qulaq

Tərkibində D vitamini olan göbələk karlığın qarşısını alır.

Pomidor – Ürək

Pomidorun tərkibindəki likopen ürəyib və qanın əsas qidasıdır. Ürəyi xəstəliklərdən qoruyan pomidor eyni zamanda C vitamini ilə də zəngindir.

Qreypfrut – Sinə

Qreypfrutun tərkibindəki limonoid südvəzi xərçənginin qarşısını alır.

Avokado – Uşaqlıq

Avokado uşaqlıq ağzı xərçənginin yaranmasına mane olur.

Qoz – Beyin

Qozun omeqa 3 və E vitamini ilə zəngin olması beyinə müsbət təsir edir.

Kök – Göz

Göz kürəsinin arxa divarını örtən, görmə hüceyrələrindən ibarət ağ təbəqə olan retinaya kökün tərkibində olan A vitamini müsbət təsir edir.

Kərəviz – Sümük

Kərəvizin tərkibində olan silisiumun sümüklərin bərkiməsində böyük rolu var.