Hər gün yediyimiz bitkilər ilk dəfə harda yetişdirilib?

Hər gün istifadə etdiyimiz dənli bitkilər, tərəvəzlərin vətəninin hara olduğunu bilirsinizmi? Foodinfo.az bu qidaların vətənləri haqqında maraqlı məlumat təqdim edir:

Kələm: Vətən məlum deyil, ilk dəfə yabanı nümunələr Cənubi Avropada tapılıb.


İspanaq: Vətəni Qafqaz, İran, Əfqanıstan və Türkmənistandır.

Soğan: Vətən Cənub-Şərqi Asiyadır.

Mərcimək: Vətən, Aralıq dənizinin hövzəsidir.

Balqabaq: Vətəninin Şimali Amerika olduğu düşünülür.


Yerkökü: Vətəni Asiya, Avropa və Şimali Afrikadır.


Göbələk: Yunan və Romalılar tarixi mədəniyyəti dövrünə təsadüf edir.


Xiyar: Vətən Hindistan və Uzaq şərqdir.


Sarımsaq: Vətəni Asiyadır.


Noxud: Aralıq dənizi hövzəsi vətəndir.


Soya: Çin və Yaponiyada ən az 3 min il əvvəl yetişdirilib.


Qarğıdalı: Vətəni Cənubi Amerikadır. Oradan dənizçilər tərəfindən Avropaya, Afrikaya, Çinə gətirilib və sonra bütün dünyada yayılıb.


Brokoli: Vətəni Çindir.

Aysel

Tarix: / Foodinfo