Yemək vərdişimizin dəyişdiyi Ramazan ayında qidalanmaya diqqət yetirmək sağlamlıq baxımından vacibdir.
Doğru qidaların seçilməsi oruc tutmağa dəstək verir.
Müqəddəs ayda süfrələrdə olması vacib göstərilən qidalardan bir neçəsini təqdim edirik:
– İmsakda yumurta – Proteini yüksəkdir. Mədəni tox saxlayır.
%20(1)(58).jpg)
– Xurma – Mədə-bağırsağı normada saxlayır.
%20(1)(52).jpg)
– Şorba – Maye balansını qorumağa, həmçinin tərkibindəki az kalori sayəsində çəkini normada saxlamağa kömək edir.
%20(1)(53).jpg)
– Buğda çörəyi – Daha az kalorisi sayəsində daha uzun müddət tox qalmaq olur.
%20(1)(54).jpg)
– Zeytun – Həm imsak, həm də iftarda məsləhət görülür.
%20(1)(55).jpg)
– Süd və qatıq – Tərkibindəki kalsium artıq yağları parçalamaq funksiyası daşıyır və bədən rahatlayır.
%20(1)(56).jpg)
– Darçın – Qandakı şəkərin miqdarını nizama salır. Həzm prosesini sürətləndirir. Toxluq müddətini artırır.
%20(1)(57).jpg)
(Maide.az)